Sådan bliver du klar til at køre i miljøzonen

En massiv og tydelig skiltning markerer miljøzonen i Københavns Kommune, så du aldrig bør være i tvivl om, hvornår du kører ind i – eller ud af – zonen.

Syn og godkendelse
For at få tilladelse til at køre i miljøzonen skal dit dieseldrevne køretøj over 3,5 tons synes hos en synsvirksomhed, der har tilladelse til syn af tunge køretøjer.

Du skal oplyse din synsvirksomhed om, at du efter godkendelse skal have et miljøzonemærke placeret i forruden. Du kan når som helst få synet dit køretøj til miljøzonen – og det vil være naturligt at få det gjort i forbindelse med det periodiske syn.

Partikelfilter
Alle køretøjer, der lever op til Euro-4 normen eller nyere, kan umiddelbart synes til at køre i miljøzonen. Køretøjer, der lever op til Euro-3 normen eller ældre, skal have monteret godkendt partikelfilter.

Kontrol
Kører du ulovligt ind i miljøzonen, lægger politiet og kommunerne op til en bødestørrelse på ca. 15.000 kroner til vognmanden samt yderligere 5.000 kroner til chaufføren af køretøjet. Bødestørrelsen afgøres af domstolene.

Dispensation
Kun Miljøstyrelsen kan give dispensation, og alle henvendelser herom rettes til Miljøstyrelsen på telefon 72 54 40 00. Synsvirksomhederne har altså INGEN beføjelser til dispensation.